Koor

Het vocaal ensemble Musa Horti werd in november 1989 opgericht op initiatief van Marc en Peter Dejans. De thuishaven van het koor, de Abdij van 't Park in Heverlee, inspireerde het ensemble tot de naam Musa Horti, de “Parkmuze”. Het koor staat sinds zijn oprichting onder leiding van Peter Dejans en bestaat uit een dertigtal geëngageerde zangers.

Het ensemble tracht steeds nieuwe muzikale paden te bewandelen en zoekt actief naar zelden uitgevoerde, kwalitatief hoogstaande muziek uit alle tijden, zowel a capella-literatuur als koorwerken met orkest. Met deze visie profileert Musa Horti zich in Vlaanderen steeds sterker als graag gevraagde eerste uitvoerder van nieuwe koorwerken. Regelmatig geeft het koor compositie-opdrachten aan Vlaamse componisten, wat reeds leidde tot de opname van 3 CD’s met muziek van respectievelijk Kurt Bikkembergs, Rudi Tas en Vic Nees. Recent werd ook samengewerkt met de gerenommeerde Zweedse componist Sven-David Sandström (2010) en behaalde het ensemble een historische score (97%) in de ere-afdeling van het Provinciaal Koortornooi van Vlaams-Brabant (2011). In 2012 was Musa Horti partner van het Leuvens cultuurfestival kulturama.

Musa Horti is al jaren een gevestigde waarde in het koorleven in Vlaanderen. Dankzij de voortdurende vernieuwing van zijn concertrepertoire, de creatie van nieuwe composities en de vele samenwerkingen met componisten, solisten en andere ensembles bereikt het ensemble een steeds breder publiek.

 

 

 

 

 
Image
Collage

Ontmoet onze leden

Sopranen

Serafina Beck

Kristien Debrock

Liesbeth Kempenaers

Stien Martens

Hanne Sterckx

Annick Swinnen

Nicole Totté

Maarte Vanhee

Laura Cornelissen

Chiqui Mellaerts

 

 

 
Sopranos

Alten

Inge Beyers

Karen Claes

Hilde Deboeck

An Dejans

Dorien Leroy

Hilde Pottie

Charlotte Vekemans

Elien Feyaerts

Ljuba Ponomarev

 

 

 

Bassen

Jan Baeten

Lieven De Geetere

Marc Dejans

Koen Eneman

Filip Ruison

Ewald Wauters

Pieter-Jan Van den Broeck

Seppe van Stee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tenors & Altos

Tenoren

Stefaan Van Gorp

Michiel Cuynen

Edwin Sablon

Yves Van Handenhove

Jan Dewinter

Joris Van Puyenbroeck

David Moens

Joost Van de Peer

 

 

 
Bass
Image
Koor groep